Párisba tegnap beszökött a TAVASZ!…

 

   

Párizsban már beköszöntött a tavasz, a nyár, a tél és természetesen az ősz is! Igen, így egyidőben, hiszen a Maison et Objet kiállításon egyszerre mutatták be az érdeklődőknek mind a négy évszak lakberendezési újdonságait.

 

A világ egyik legnevesebb és legnagyobb lakberendezési és enteriőr vására, a Maison et Objet, mely évente kétszer kápráztatja el az érdeklődőket, ezúttal január végén várta látogatóit.

Mi magunk is kíváncsian vártuk, milyen újdonságokat, egyedi ötleteket mutatnak be idén. Nos a kiállítók száma több, mint  3.200 (!) volt és 8 hatalmas pavilonban mutatták be portékáikat  a tervezők és forgalmazók egyaránt. Elsőre szinte felfoghatatlan a választék, mely minden stílust körbe ölel és most, hetekkel később is élénken élnek  az emlékezetünkben az ott látottak.

   

Személyes véleményem, hogy  bár “nincs új a nap alatt”, de mégis azt érzed, hogy a kombinációk és a tervezők által valami egészen új dolgot látsz. Előfordult rengeteg hasonlóság is, de ki ezzel-ki azzal párosította és a végeredmény szinte teljesen mást mutatott.

  

A bútorok terén a natúr, egyszerű vonalvezetésű, kezeletlen felületeket éreztem túlnyomó többségben, a kiegészítők terén pedig a természetközeli dolgok, a fából, növényi részekből készített termékek domináltak. Rengeteg virág, zöld növény díszítette a kiállítóteret, ami az idei évben a legnépszerűbb trendekben is megjelenik.

        

Persze a klasszikus stílusok, a fényes, a nagypolgári és az egészen szuperextra termékekből is akadt pár száz standra való, de ezek az én szívemet kevésbé dobogtatták meg…A “nagy” márkák óriási, több száz négyzetméteres területeken mutatták be újdonságaikat.

 

Külön szekciókban állítanak ki a különböző szakterületek, mint a textil, tapéta, kiegészítők, konyhai eszközök, stb , így  még inkább magával ragadó, hogy micsoda igény van a szép tárgyakra, melyek körbe vesznek bennünket. Az sem véletlen, hogy mindezt itt mutatják be hiszen Párizs ebből a szempontból is tényleg a világ közepe.. Nekem mindenképpen! 🙂

 

 

Bejegyzés megosztása