Amikor év közben a karácsonyra gondolunk eszünkbe jutnak formák, színek, hangulatok és illatok is. A csillagok, a hóember, a fenyőfa, a hópihe, vagy a fenyő és fahéjillat és még folytathatnánk a sort sokáig…
Ezek a szimbólumok mára már idényszerű kellékekké váltak, de ha másként tekintünk rájuk és nem a megszokott módon használjuk őket, sokkal izgalmasabb és különlegesebb díszei, kiegészítői lehetnek ennek a csodálatos ünnepnek.
Az egyik leginkább ilyen ismert illat a fahéj, mely Sri Lanka és a maláj szigetvilág őshonos növénye. Bár nem kimondottan karácsnyi fűszer, mégis ilyenkor a díszítésben nagy szerepet kap. A fák lefejtett kérge szárított formában, szinte minden virágüzletben beszerezhető és mi magunk is elkészíthetjük saját ünnepi díszünket néhány gyertyával, szalaggal és más kiegészítőkkel.
Az ünnepi teríték mellett is jól mutatnak ezek az egyszerű kis fahéjrudak, némi örökzölddel szépen díszíti a karácsonyi asztalt.
Ehhez a témához kapcsolódó ajánlatunk:
cinnamon dream
http://botanic-art.hu/termek/kategoria-1-termek-4/
- a blogbejegyzésben használt képek forrása: Pinterest